ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
John Klos anbefaler:

"Physics-forceps har en stejl læringskurve, men er det hele værd"

Klinikejer John Klos bruger flittigt Facebook til at dele erfaringer og få gode råd fra andre tandlæger. Han anbefaler dig at gøre det samme. Læs hans tre bedste anbefalinger her. 

1.

Kommunikér med dine patienter. Gennemgå behandlingsplan og alternativerne ved store behandlinger grundigt, og lyt til patienternes behov og ønsker. Jeg sætter hyppigt en tid af bare til snak og gennemgang af mine planer. Jeg kan godt lide at gennemgå hver enkelt tand og dennes muligheder, problemer og prognoser. Hvis der er brugt god tid på at tale om især store planer, kommer patienterne aldrig tilbage med klager over resultatet. Banalt måske, men vigtigt.

2.

Køb Physics-Forceps til ekstraktioner/amotioer, og lær at bruge dem. Der er godt nok en noget stejl læringskurve, men det er det værd. Se den medfølgende DVD med cases, og prøv med oplagte tænder (fx PA-tænder), gerne flere gange, hvis det ikke lykkes de første gange. Tængerne virker i virkeligheden som luksatorer og er at regne som sådanne. Physics-forceps gør tit selv stride, trerodede tænder nemme(re) at fjerne. Og der skal faktisk ikke bruges kræfter, så for mig virker de bedre end konventionelle tænger.

3.

Meld dig ind i gruppen ”Tandlæger” på Facebook, om så det er det eneste, du vil bruge Facebook til. Det er helt utroligt, så meget vi kan lære af hinanden, hjælpe hinanden og diskutere med hinanden. Jeg bruger selv siden til at lægge cases op, til at diskutere fagpolitik og ikke mindst at følge med i mine kollegers tanker, eksempler og ytringer. Der er også gode råd til, hvordan man kan købe varer billigere hos firmaerne, og mulighed for at sælge/ købe instrumenter hos hinanden. Og så kan vi kommunikere direkte med vores fagpolitikere i TF. Gruppen ”Tandlæger” bringer os tættere sammen som stand, er jeg overbevist om.

 

Ligger du også inde med anbefalinger eller tips, som kollegaerne kan få glæde af? Så skriv til Tandlægebladet på tb@tdl.dk

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE