ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Ingen risikobaserede tilsyn på tandklinikker i 2019

Foto: Thomas Nielsen

Tandklinikker er ikke udtaget til risikobaserede planlagte organiske tilsyn i 2019. Næste år er det i stedet de kliniske tandteknikere, der skal forberede sig på besøg af Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS). Det fremgår af det udkast til målepunkter for det risikobaserede tilsyn, som for nylig var i høring.

Ifølge STPS har det hele tiden været planen, at man inden for de første tre år af det risikobaserede tilsyn (2017-2019, red.) skal igennem en bred vifte af sundhedsfaglige behandlingssteder.

Det betyder ifølge tilsynschef i STPS, Anette Lykke Petri, dog ikke, at tandklinikker helt slipper for tilsynsbesøg næste år.
– Vi vil stadig få reaktive tilsyn på tandlægeklinikker i 2019 i de tilfælde, hvor det er nødvendigt. Eksempelvis hvis vi får en indberetning eller ad anden vej bliver opmærksom på patientsikkerhedsmæssige problemer på en klinik, siger hun.

Kommentarer

2 Kommentarer

Hvis vi ikke får tilsynsbesøg næste år, hvorfor skal klinikejere så betale 7440,- til styrelsen for patientsikkerhed?
Ved salg af klinik f.eks. pr 1. marts bliver såvel tidligere som ny ejer begge opkrævet fuldt STPS- årsgebyr kr. 7.440. Hvad retfærdiggør denne dobbeltbetaling til STPS?
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE