ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Ny serie:

Fra drøm til virkelighed

I en tid med øgede krav fra myndigheder, opsagt overenskomst og uvished om fremtiden har Anders og Mia Rimhoff Byrel valgt at følge drømmen og blive klinikejere på Østerbro i København. Tandlægebladet har fået lov at følge dem i gennem det første år med drømme, udfordringer, op- og nedture. Denne artikel er den første i serien.

Tekst: Mette Wallach / Foto: Peter Helles

"Stort tillykke med jeres nye tilværelse som klinikejere" står der på det lille kort, der er stukket ned ved siden af solsikken i den store blomsterbuket på bordet i venteværelset. Blomsterne er friske og vidner om, at det kun er få dage siden, at tandklinikken Tandlægerne Classensgade har fået nye ejere. Det er ægteparret Anders og Mia Rimhoff Byrel, der har overtaget klinikken på Østerbro i København. Nøglerne skiftede hænder i fredags, og i dag torsdag har ægteparret første fælles arbejdsdag under eget ydernummer.

“En kop kaffe?” spørger en af de to klinikassistenter, der fulgte med klinikken, mens Anders Rimhoff Byrel giver en hurtig hånd til goddag og skynder sig videre til de sidste gøremål, inden arbejdsdagen kan afsluttes.

En vision om at vokse
- Det er en stor forløsning at være blevet klinikejer, fordi det er det, vi har drømt om, fastslår Anders Rimhoff Byrel, der har taget plads ved siden af Mia i sofaen i venteværelset. Men, understreger han, det føles også usikkert.

– Klinikken har ikke særlig mange patienter, som det er, og der er ingen tilgang. Det skal vi have vendt. Vi har kigget hårdt på potentialet, så vi tror på, den kan vokse. Ellers havde det heller ikke været den rigtige klinik for os, siger han. Ambitionen lyder på 100 nye patienter om et år, og om fem år skulle der gerne være 500 ekstra navne i kartoteket.

– Jeg mener, at den bedste måde at få nye patienter på, er at få de nuværende patienter til at anbefale andre. Det er den bedste og billigste måde at få sin klinik til at vokse, siger han og forklarer, at de har tænkt sig at være åbne om, at de søger nye patienter:
– Det handler om at give vores patienter en så god oplevelse, at de går ud ad døren som ambassadører, siger han og fortæller, at de også vil satse digitalt. Selve fortællingen om, at Tandlægerne Classensgade har fået et ægtepar som ejere har også brandingpotentiale, medgiver Anders Rimhoff Byrel. Især passer det godt ind i fortællingen til den mindre, lokale klinik.

Jeg har altid kunnet mærke, at jeg kunne se mig selv som mere end tandlæge. Jeg ville gerne se, om jeg kunne få en klinik til at vokse og udvikle sig

Anders Rimhoff Byrel, nybagt klinikejer

– Folk responderer godt på fortællingen om os som ægtepar. Og det er jo også en del af vores historie, men det er ikke der, hvor vi ser, at klinikken skal bevæge sig hen, så vi skal finde en balance, fortæller Anders, mens Mia uddyber fremtidsplanerne: – Vi har begge to en drøm om, at klinikken skal gå i en specialiseret retning, hvor vi to kan supplere hinanden med hver vores interesseområde og invitere andre tandlæger ind med andre interesse- og specialområder, siger Mia, der interesserer sig for plast- og rodbehandlinger samt angstpatienter og børn. Anders har sin interesse i protetik og kirurgi.

– Vi tror på, at tandlægefaget i fremtiden bliver mere og mere specialiseret. Det synes vi er en god tanke. Hvis jeg skal have lavet mit knæ, vil jeg da også hellere hellere have det lavet af en specialist end en læge, der også laver alt muligt andet, siger Anders.

Familien først, klinikken derefter
Selv om der er ambitioner om, at klinikken skal vokse, har parret dog ikke planer om at arbejde fuld tid i klinikken. Til at starte med er Mia på klinikken to dage om ugen, mens Anders er der tre dage om ugen. De resterende dage arbejder Mia på en klinik i Stenløse, og Anders arbejder dels på Tandlægeskolens specialklinik, dels på en klinik i Kastrup, hvor han udfører kirurgiske indgreb.

At tandlægeparret begge to har berøring med flere arbejdspladser i løbet af en uge, er også noget, de så vidt muligt vil holde fast i. – At jeg arbejder på Tandlægeskolen gør fx, at jeg fagligt holder mig opdateret. Det kan kun komme min egen klinik til gavn, siger Anders, men erkender, at det også kan sløre hans fokus på den nye klinik. I givet fald er de indstillede på at sadle om. Det gælder også, hvis de mange jern i ilden viser sig at gå ud over familien.

– Vi er meget kategoriske omkring, at vi er forældre først, og så må klinikken udvikle sig i det tempo, det kan lade sig gøre, siger Anders og fortæller, at parret har en klar aftale om, at så snart de træder ind over dørtærsklen på hjemmematriklen, er de forældre – i hvert fald indtil, parrets tre børn sover.

– Vi er ret strikse på det. Men det er klart, at det er en bekymring, om det overhovedet kan lade sig gøre at være forretningsdrivende og forældre til tre børn samtidig. Men det er nemt at evaluere på det, for det handler om, hvorvidt vi kan generere det overskud, vi ønsker. Det skal vi gerne kunne om tre år. Hvis vi ikke prøver, ved vi ikke, om det kan lade sig gøre.

Vi er meget kategoriske omkring, at vi er forældre først, og så må klinikken udvikle sig i det tempo, det kan lade sig gøre

Anders rimhoff byrel, nybagt klinikejer

Klinikejere over en caffe latte
Det var på en café i Kongens Have for halvandet år siden, at beslutningen om at blive klinikejere blev truffet. Her holdt de møde med en klinikmægler, mens de dengang otte måneder gamle tvillinger og storebror på to år sov i barnevognene. Det var dog ikke umiddelbart på Mias foranledning.

– Det har aldrig faldet mig ind at være klinikejer, før jeg mødte Anders. Jeg har aldrig haft lyst til at stå alene med ansvaret, men Anders har altid haft mange drømme og planer, og pludselig kunne jeg også se det interessante i det, siger Mia. – Jeg har altid kunnet mærke, at jeg kunne se mig selv som mere end tandlæge. Jeg ville gerne se, om jeg kunne få en klinik til at vokse og udvikle sig, siger Anders. At det så lige var for halvandet år siden, at parret begyndte arbejdet med at forvandle drømme til virkelighed, handlede bl.a. om kædernes indtog i branchen.

– Vi kunne se, at mange klinikker blev opkøbt af de store kæder, så vi skulle også sørge for at hoppe på toget, før det var kørt, siger Mia. De mange myndighedskrav og den nyindførte særlov har ikke afskrækket parret, selv om de er klar over, at der venter dem en stor opgave.

– De nye kliniske retningslinjer er absolut begrænsende for hele sundhedssektoren, men det er vilkårene. Kravene skal man jo også overholde som ansat tandlæge, så jeg ser ikke den store forskel. Men som klinikejer skal man selvfølgelig gå forrest, siger han og forklarer, at de heldigvis har overtaget en klinik med et par klinikassistenter, hvor der allerede er taget stilling til alle de nye krav, og hvor procedurer allerede er på plads.

Som at udforske sin nye smartphone
I de næste tre uger holder de klinikken lukket. Her vil Anders og Mia bruge tiden på at åbne skabe og skuffer for at lære deres nye klinik at kende og for at finde ud af, hvordan alle maskiner og apparater fungerer.

– Lidt ligesom når man får en ny smartphone, som Anders formulerer det. Men først vil de om lidt begive sig ud i sommeraftenen og fejre, at drømmen er blevet til virkelighed.

Mål for klinikken
 

  • Flere patienter
    Anders og Mia Rimhoff Byrel vil udvikle klinikken med flere patienter. Det gør de bl.a. med online markedsføring og via de nuværende patienters gode erfaringer.
  • Specialklinik
    Klinikken skal på sigt være en specialiseret klinik.
  • Flere ben
    Parret vil forsøge at bibeholde deres bibeskæftigelse på andre klinikker og Tandlægeskolen i København. De mener, at det er den bedste måde at holde sig ajour med udviklingen i tandlægefaget.
  • Familieliv
    At være klinikejere kan for nogle koste dyrt på familiekontoen. Anders og Mia har en ambition om altid at sætte familien først.
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE