ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Detaljen:

En helt særlig papkasse

På Steno på det nye Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) står en helt særlig papkasse.

Foto: Lizette Kabré

Den brune kasse på pallen ser måske ikke ud af meget. Eller ligner noget, der er ud over det sædvanlige. Men det er faktisk en helt særlig papkasse på et helt særligt sted.

Vi er på det splinternye Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) lige ved siden af Herlev Hospital, og inde i kassen er der en tandlægestol. Om nogle få uger vil stolen blive pakket ud og installeret i den topmoderne tandlægeklinik, der som noget helt unikt for et diabeteshospital skal ligge som en del af det nye center.

Igennem flere år har parodontitis i de internationale miljøer været anset som den sjette diabeteskomplikation på lige fod med fx øjen- og hjertekomplikationer. Men med klinikken på SDCC er det første gang, at tand- og mundsygdomme tænkes ind i en sammenhæng med den øvrige diabetesbehandling.

I første omgang vil man på klinikken screene et udsnit af personer med diabetes for at finde ud af, hvem og hvor mange der har tandsygdomme, og hvilke type sygdomme, der er tale om. På sigt skal klinikken foretage undersøgelser og rådgivning af de grupper af personer med diabetes, som er i størst risiko for at have komplikationer med tænder eller mund. På det nye hospital samles diabetesbehandlingen på ét sted for de omkring 11.000 børn, unge og voksne med diabetes i Region Hovedstaden.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE