ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

MRSA-patienter har krav på behandling

print.
Print-selv-hygiejneråd til klinikken kan downloades fra Tdlnet.dk
Tekst: Gitte Almer Nielsen
Dato: 31.10.2016

Tidligere måtte tandlæger gerne udsætte undersøgelsen af en patient med MRSA i udbrud. Men ikke længere. Det fremgår af Sundhedsstyrelsens reviderede udgave af ”Vejledning om forebyggelse af spredning af MRSA”.

- Der bliver lagt meget vægt på, at patienter med MRSA ikke bliver stigmatiseret. Det betyder bl.a., at de har krav på både undersøgelse og behandling, og at man ikke må udsætte hverken undersøgelse eller behandling pga. MRSA-smitten, siger Marianne Koch Uhre, odontologisk konsulent i Tandlægeforeningen.

Som noget nyt fremhæver Sundhedsstyrelsen også, at primærsektoren, herunder tandlæger, ikke kan blive underrettet om, at en patient er smittet med MRSA – i modsætning til resten af sundhedssektoren. Noget som Tandlægeforeningen, ifølge Marianne Koch Uhre, uden held har opponeret imod. Det er derfor vigtigt, at tandlæger nøje følger de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR) til alle patienter, siger Marianne Koch Uhre og pointerer, at håndhygiejne er den vigtigste faktor mod overførsel af MRSA-smitte.

Hvis det er oplyst, at patienten har MRSA, kan man ifølge vejledningen anvende supplerende infektionshygiejniske foranstaltninger.

 

Hygiejneråd til klinikken

Du har modtaget et lamineret ark med en række hygiejneråd sammen med dette nummer af Tandlægebladet til brug på klinikken. Hvis I ønsker flere eksemplarer, kan I printe dem fra Tdlnet.dk. Klik ind på arbejdsmiljø og sundhed og dernæst hygiejne.  Her kan du også finde ”Vejledning om forebyggelse af spredning af MRSA” og NIR.  

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE