ANNONCE
Annonce
Ny start:

"Udvidelsen har givet mit personale mere arbejdsglæde

Sparring.
Travlhed har bl.a. været årsagen til, at Nedaa Ahmad har haft ønske om at udvide sin klinik i Ølgod. Som sidegevinst skulle en udvidelse give plads til en ny tandlæge, der kunne bidrage til faglig sparring.
Tekst: Mette Wallach / Foto: Astrid Dalum

Fra klinikejer, Tandlægerne Ølgod

Til klinikejer med nye 300 kvadratmeter

Du har lige fordoblet størrelsen på din klinik. Hvorfor havde du brug for mere plads?
– Vi har længe haft planer om at bygge til og få plads til en tandlæge mere, fordi vi har så travlt, men også fordi en tandlæge mere ville kunne give faglig sparring og gode diskussioner. Det var planen at lave en lille tilbygning på den ene side af huset og på den måde få plads til et klinikrum mere. Men så blev nabohuset ledigt, og jeg tog derfor beslutningen om at købe det og udvide den vej.

Hvad har den løsning givet af muligheder?
– Det er blevet en dyrere, men bedre løsning, fordi vi har kunnet udvide på flere fronter. Før var vores klinik så lille, at mange funktioner blev klumpet sammen. Personalet havde meget lidt plads i omklædningsrummet, og alt vores IT og elektricitet stod forskellige steder, hvilket gjorde, at der var ledninger overalt. Med den nye løsning har vi fået omklædningsrum til begge køn, vi har fået et rum udelukkende til IT og elektricitet, et stort køkken, der i fremtiden kan bruges til møder og kurser, samt et klinikrum mere. Løsningen har gjort, at vi har fået ryddet op i vores ting, og at klinikken nu er mere overskuelig.

Hvilke udfordringer har du haft i processen?
– Det har været hårdt at skulle igennem alle detaljer med arkitekten og håndværkerne. Jeg har ageret en form for projektleder og har derfor stået for at planlægge det hele. Vi blev nødt til at lukke klinikken en uge, og det var vigtigt for mig, at vi ikke havde lukket flere dage. Det krævede derfor, at vi ramte plet med materialer, mål og de rigtige løsninger fra start. Jeg har brugt en masse af mine aftener på at tegne og måle samt tænke over, hvordan vi kunne lave nogle løsninger, der kom alle til gode. Jeg har da tænkt over, at jeg kunne have købt mig til den ydelse, men i sidste ende ville jeg gerne være med ind over hele processen. Så jeg ville have gjort det samme igen.

Har udvidelsen haft en indvirkning på personalet?
– Allerede nu kan jeg se, at udvidelsen har givet mit personale mere arbejdsglæde. De flere kvadratmeter gør, at vi skal indrette vores dagligdag og arbejdsmetoder på nye måder, og personalet er meget engagerede i at planlægge vores dagligdag fremadrettet. Det har givet dem fornyet energi og engagement.
 

CV

 • 1998
  Blev færdig fra tandlægeskole i Bagdad
 • 2000
  Kom til Danmark
 • 2002
  Blev ansat i den kommunale tandpleje i Ølgod
 • 2005
  Fik tandlægeautorisation
 • 2005
  Blev ansat i klinikken i Ølgod
 • 2007
  Overtog klinikken i Ølgod

I NY START går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står overfor et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk

Kommentarer
ANNONCE