ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Tandlægen.dk satser på hurtig milliardhandel

Planen er at støvsuge markedet for tandklinikker for så om senest tre år at sælge det hele i en milliardhandel. Det afslørede bestyrelsesformanden for tandlægen.dk forleden i Børsen. 

Tandlægen.dk satser på hurtig milliardhandel
guldfeber.
Det næste år står på en fordobling af antallet af klinikker i kæden, og inden for tre år skal det hele sælges videre. Det afslørerede bestyrelsesformand for tandlægen.dk for nylig i Børsen.
Tekst: Gitte Almer Nielsen
Dato: 31.01.2017

Efter måneder med løse rygter og en afvisning af at have et videresalg for øje, står bestyrelsesformanden for tandlægen.dk nu frem i Børsen og bekræfter, at man satser på et videresalg indenfor tre år. Om ikke før.

- Det er rigtigt, at vi har sagt til tandlægerne, at vores tidshorisont er omkring tre år, siger bestyrelsesformand Henrik Kølle til Børsen, og selv om han ikke forventer et ejerskifte i 2017, vil han heller ikke udelukke det.

Vores tidshorisont er omkring tre år

Henrik kølle, Bestyrelsesformand, tandlægen.dk

Hvor mange klinikker der er en del af kæden i dag er usikkert. Ifølge kædens egen webside består tandlægen.dk af 32 klinikker, mens Henrik Kølle har oplyst til Børsen, at investorerne har opkøbt 54 tandklinikker siden opstarten i december 2015. En ting er sikkert - der skal endnu flere klinikker ind i folden i løbet af 2017, hvor Endomondo-millionæren forventer, at kæden er fordoblet.

- Vi overhaler konstant vores plan, men vi regner med mellem 108 og 122 klinikker. Vi havde håbet på en omsætning omkring 1 mia. kr., men som det ser ud nu, ligner det mere 1,5 mia. kr., siger Henrik Kølle, der er hovedaktionær i selskabet, til Børsen.  

Ifølge Børsens oplysninger betaler tandlægen.dk fem gange driftsindtjeningen til klinikejerne, hvilket svarer til en investering på omkring 600 mio. kr. for de 54 klinikker, og interesserede klinikejere får oplyst, at man går efter at sælge til 10 gange driftsindtjeningen.

 

Rigmændene bag tandlægen.dk

Det er en flok velhavende erhvervsfolk, der står bag tandlægen.dk. Udover Henrik Kølle består ejerkredsen af rigmænd som Per Thrane, mangemillionær på Thrane & Thrane, og Jesper Mourier, der var med til at sælge et vandflyselskab på Maldiverne for ca. 1 mia. kr. Derudover har kæden fået et større kapitalindskud fra Danica Pension, og kort før jul gik seks tidligere topfolk fra kapitalfonden Axcel ind i kæden – folk, der tjente mange penge på kapitalfondens børsnotering af Pandora.  

Kilde: Børsen

 

Læs også:
dinTANDLÆGE dropper kædeplaner

"Generationstyveriet er i fuld gang 

De 5 største kæder lige nu

Flertal af tandlæger bekymrede over kæderne

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE