ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Tandlægen.dk er vokset fra 25 til 62 klinikker

Tandlægen.dk sprinter fremad. På få år er det lykkedes den unge gigant at give baghjul til resten af tandlægekæderne. I hvert fald når man måler på antallet af klinikker.

Tekst: Anders Klebak, freelancejournalist, Trine Ganer og Gitte Almer Nielsen / Illustration: Julie Asmussen

Siden etableringen i 2015 har Tandlægen.dk opkøbt godt 75 klinikker. Nogle af dem er slået sammen, så det samlede antal i dag lyder på 62. Og det stopper ikke her, fortæller direktør Thomas Wallin, der slår fast, at kæden vil vokse yderligere. Men det bliver ikke nødvendigvis med speederen i bund som hidtil:

– Vi ønsker ikke at vokse hurtigere, end vi driftsmæssigt kan håndtere det, siger han og afviser de mål, som kædens tidligere bestyrelsesformand meldte ud i Børsen i januar. Her lød forventningen på over 100 klinikker i år.

Lidt mere moderat vækst finder man hos de to kæder Godt Smil og Dentist.dk, som er vokset med henholdsvis tre og fire klinikker på et år. Godt Smil-direktør Anders Bjergegaard forklarer, at der stadig er planer om at vokse med samme tempo. Kæden har samtidig ambitioner om at vinde fodfæste i både Norge og Sverige indenfor de næste par år.

– Godt Smil bliver en skandinavisk kæde inden 2020, siger han. 

Ny opkomling vil vokse

Men det er ikke kun kæderne, der formår at samle klinikker. Sidste år mistede sammenslutningen dinTANDLÆGE næsten halvdelen af medlemmerne.

En gruppe på 25 af de oprindelige klinikker videreførte dinTANDLÆGE i en mindre forpligtende udgave, hvor medlemmerne kan tilkøbe fx marketing- og HR-opgaver eller deltage i indkøbsaftaler. På under et år er den nye organisation, hvor klinikkerne er 100 % selvejende, vokset fra 25 til 33 medlemsklinikker.

– Vi var slået lidt til tælling for et år siden, men vi har formået at komme stærkt tilbage og har siden arbejdet stenhårdt på at få nye medlemmer, siger Torben Lillie, der er formand for dinTANDLÆGE.

Formanden fortæller, at der er planer om at få endnu flere i folden.

Syv andre klinikker fra det oprindelige dinTANDLÆGE har stiftet selskabet Oris, hvor investoren Søren Bach er minoritetsmedejer. Han forklarer, at bestyrelsen lige nu er ved at lægge sidste hånd på en fremtidsplan, der lyder på markante udvidelser. I løbet af en kort årrække skal kæden tidoble omsætningen – svarende til en milliard kroner – gennem opkøb af nye klinikker.

– Det, vi diskuterer lige nu, er tidshorisonten. Vi har tidligere talt om 3-4 år, men det kan blive justeret, fordi vi hele tiden vægter kvaliteten frem for er kvantiteten, siger han. 

Ikke til salg alligevel

Den europæiske kæde DentConnect, som ifølge CEO Frans van Berckel har “i underkanten af 10 klinikker” i Danmark, er for nylig blevet solgt til den svenske kapitalfond EQT. Også tandlægen.dk har tidligere meldt ud i Børsen, at kæden skal polstres med klinikker og sælges indenfor tre år. 

Direktør Thomas Wallin afviser, at han har sådan en plan liggende på skrivebordet lige nu. 

– Vi er i gang med at opbygge en langsigtet forretning. Jeg arbejder ikke efter en strategi om at sælge selskabet inden for tre år. Men jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at der ikke står nogle i morgen som vil købe, og at investorerne vil sælge, siger han.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE