ANNONCE
Annonce
Guide:

Sådan forebygger du smerter hos børn

Få overblik over hvordan du bedst forebygger smerter hos børn og dermed også kan undgå udvikling af tandlægeskræk.

børn smerte tandbehandling
Foto: Shutterstock
Dato: 08.01.2018

Børn oplever smerte på præcis samme måde som voksne; men de kan reagere og tænke anderledes end voksne, når de udsættes for smerte. Det kan være svært for et barn at skelne mellem, om noget er ubehageligt, eller om det gør ondt. At et barn ikke protesterer, når man udfører tandbehandling, er ikke ensbetydende med, at barnet ikke har ondt. Det er tandlægens ansvar, at behandling altid forløber smertefrit.

Oplevelse af smerte eller angst for smerte i forbindelse med behandling kan føre til tandlægeskræk og efterfølgende problemer med at udføre tandbehandling på barnet. Det er derfor vigtigt altid at forebygge smerte i forbindelse med tandbehandling.

Denne guide er baseret på et nyt svensk faktablad (1). Præparater og doseringer er dog hentet i danske kilder (jf. henvisninger).

Guiden er rettet d. 1.02.2018 efter kommentar fra læser.

Hent guiden her.

 

  Kommentarer

  3 Kommentarer

  Der har da indsneget sig en fejl i den vejledning idet der står samme maksimaldosis for hhv. Xylocain og Citanest. Jeg har ikke gennemgået resten for fejl ;-) Mvh Irene, stud. odont.
  Kære Irene. Jeg beklager det sene svar, men vi er i fuld gang med at undersøge, om det er en fejl, eller om anvisningen er korrekt. Så snart vi har fået svar, skriver vi her. Mvh. Gitte, journalist.
  Hej Irene. Så er guiden opdateret efter samråd med kirurgisk afdeling på Tandlægeskolen i København. Der er blevet rettet i afsnittet "maksimaldosis for børn", og der er blevet tilføjet en reference. Endnu en gang tak. Bedste hilsener Gitte, journalist.

  Emner

  ANNONCE