ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Voxpop:

Påvirker krav fra myndigheder din arbejdsglæde i negativ retning?

myndighedskrav arbejdsglæde

Mellanie Vendt, Tandlæge, Glostrup
 

Nej, jeg er stadig relativt nyuddannet, så jeg har en måske naiv tro på, at tingene løser sig. Jeg er ikke bekymret. Vi har primært haft travlt i forhold til overenskomsten, jeg har ikke oplevet andet, og vi har bare været klar til orkanen. Så jeg er optimistisk.

Selvfølgelig er vi opmærksomme i hverdagen, og den ekstra journalskrivning er man især blevet ekstra følsom for, hvad vi skal huske at skrive, men det skal vi jo under alle omstændigheder. Jeg tror, at jeg som nyuddannet i forvejen er meget opmærksom på at gøre tingene efter bogen, så det påvirker mig ikke så meget.
 

 


Martin Karpf, Klinikejer, Østerbro
 

Ja, man bliver frustreret over at skulle bruge tid og penge på retningslinjer og anbefalinger, som der ingen evidens er for, og som man med sin sunde fornuftheller ikke kan forsvare over for sigselv. Hvis man så bare inderst inde kunne sige til sig selv ”OK, jamen med disse tiltag får patienten en bedre og mere sikker behandling”.

Jeg synes i høj grad, at det fjerner fokus fra patienten. Jo flere ligegyldigheder der skal stå i journalen, jo kortere tid har jeg til at tage mig af tænderne. I bedste fald bliver det bare dyrere for patienten.

Det øger ikke patientsikkerheden, snarere tværtimod. Det svarer til at skulle genlæse teoribogen, hver gang du kører bil, MENS du kører, bare for at være sikker på, at du overholder alle reglerne. Det ville klæde myndighederne at have tillid til, at vi er højtuddannede, samvittighedsfulde og engagerede mennesker, der vil det bedste.
 

 


Andrea Groth, Klinikejer, Odense C
 

Ja, jeg kan selvfølgelig mærke det. Jeg er ene klinikejer og kan mærke, at vi har flere krav at leve op til. Jeg føler nogle gange, at jeg løber som hunden efter sin egen hale for at nå det hele.

Det ændrer dog ikke ved min passion for tandlægefaget, jeg skal være tandlæge, men jeg er nok en af dem, der glæder mig over, at der er mange gode kræfter i vores stab, som arbejder for at minimere presset.

Jeg kigger også mod lægerne og deres situation med et system, der er meget lig vores, og jeg synes, tandlægerne bør lægge sig op ad det. Fornuften må vinde til sidst. Der hvor jeg mærker det største pres i dagligdagen, er fordi jeg lægger et større pres på mig selv med at få dokumenteret de rigtige ting. Det kan være, at jeg ikke når at få skrevet det helt rigtigt i journalen, men patienterne mærker ikke noget.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE