ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Ny start:

”Overenskomsten presser mig til at udvide

Tandlæge Asger Bluhme fra Aalborg har fordobbelt klinikkens kvadratmetre. Og planen er klar - næste år er han stressen kvit. 

»Om et år har jeg ikke længere stress
Tekst: Trine Ganer / Foto: Cathrine Ertmann

ASGER BLUHME  /  36 ÅR

Du fordobler antallet af kvadratmeter. Hvorfor udvider du?
– Jeg har brug for mere plads, så jeg kan ansætte i første omgang en tandplejer og på sigt formentlig flere tandlæger. Jeg har lang ventetid, og jeg kan snart ikke byde patienterne det længere. Skal man have lavet en operation, kan man få en tid om tre måneder. Det er ubehageligt at have en masse patienter, der ikke får den behandling, de har brug for. Det går ikke.

Hvorfor har du så travlt? 
– Det er først og fremmest på grund af den seneste overenskomst, som foreskriver, hvordan vi skal drive virksomhed, og pålægger os en masse administrativt arbejde. I det hele taget bruger jeg efterhånden rigtig meget fritid på administration og journalskrivning. Jeg er oppe på mindst en time om dagen og flere timer i weekenden. Det betyder, at jeg har mindre tid til at behandle patienter, og det tager jeg nu konsekvensen af.

Læs flere af Tandlægebladets interviews her

Har du ingen betænkeligheder ved at udvide i en tid med konkurrence fra kæderne etc.? 
– Jeg har da tænkt over det, men jeg er ikke bekymret med det positive patientflow, jeg har.

Hvornår har klinikken nået den rette størrelse?
– Når der er balance i tingene, og ventetiderne er bragt ned på et rimeligt niveau, er klinikken stor nok. Jeg ønsker ikke at arbejde mere end 37 timer. Det er et mål for mig.

Hvor er du om et år?
– Om et år har jeg ikke længere stress, og jeg har lyst til at gå på arbejde igen. Det er væsentligere at gøre det rigtige end at gøre tingene rigtigt.
 

CV

1995: Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus
1999: Klinikfællesskab i Aabybro
2010: Byggede Tandland 1
2017: Bygger Tandland 2

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE