ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Nyt udvalg samler 737 medlemmer

Før var der tre – nu er der kun ét. Offentligt ansatte medlemmer i Tandlægeforeningen er blevet samlet i ét udvalg – Offentligt Ansatte Tandlægers Udvalg.

PASSION.
”Vi, der kan og elsker at behandle børn, har vel en pligt til at gøre det”. Sådan lyder det motto, som har fulgt den nye formand for OATU, Susanne Egtoft Nielsen, gennem hendes arbejdsliv i den kommunale tandpleje.
Tekst: Gitte Almer Nielsen / Foto: Jesper Voldgaard

Alle Tandlægeforeningens udvalg for offentligt ansatte tandlæger er blevet lagt sammen. Før var der tre - nu er der kun ét udvalg - Offentligt Ansatte Tandlægers Udvalg. 

Sammenlægningen blev en realitet på Tandlægeforeningens hovedgeneralforsamling i november ud fra et ønske om et slankere fagpolitisk system. Men ifølge den nye formand for udvalget er sammenlægningen faktisk ret oplagt.

- Sammen står vi stærkere. Der er jo fx ingen grund til, at der bliver holdt tre arrangementer for tillidsrepræsentanter, når vi kan holde et samlet og udnytte hinandens viden. Vores mål er at skabe en synergieffekt mellem offentligt ansatte og udnytte den oplagte mulighed for videndeling, forklarer Susanne Egtoft Nielsen, der er klinikleder i den kommunale tandpleje i Aalborg og nu også formand for OATU, som Offentligt Ansatte Tandlægers Udvalg bliver kaldt i daglig tale.  

Ifølge den nyvalgte formand skal det næste år gå med at finde ud af, hvilket ben udvalget skal stå på og sætte sig ind i hinandens områder. Men Susanne Egtoft Nielsen vil også have medlemmerne i tale.

- Hvis jeg kunne ønske mig noget, så er det, at alle medlemmer synes, vi har en fantastisk forening. Hvis vi skal nå derhen, har vi brug for at vide, hvilke forventninger og ønsker de har til foreningen. På den måde kan vi skabe gode og målrettede tilbud, siger den nye formand for OATU.

Når man taler om offentligt ansatte tandlæger, er det uundgåeligt ikke også at nævne Ansatte Tandlægers Organisation (ATO). Men det ønsker den nye formand ikke at bruge energi på.  

- Jeg synes ikke, vi skal bruge vores liv på ATO. Vi skal gøre det, som vi er bedst til, og så må de gøre det, de er bedst til.

Hvad er vi bedst til?

- Vi er bedre til videndeling på tværs af sektorer, og så er det en styrke, at vi er så mange. Vi står stærkt, mener Susanne Egtoft Nielsen.

Blå bog

Susanne Egtoft Nielsen er 47 år og uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus i 1995. Startede som barselsvikar i den nuværende Jammerbugt Kommune, og 1997 blev hun ansat i den kommunale tandpleje i Aalborg. Siden 2001 har hun været klinikleder, og i dag er hun klinikleder på tandklinikken på Gl. Hasseris Skole, hvor de behandler 4.200 børn.

Susanne Egtoft Nielsen blev valgt til KATU i 2013 og i 2014 til den nordjyske kredsbestyrelse.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE