ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Ny professor forsker i kroniske mund- og kæbesmerter og ernæring

Hvordan påvirker smerter, manglende tænder eller tørhed i munden vores ernæring? Og er der en sammenhæng mellem det, vi spiser i barndommen og vores risiko for at udvikle kæbesmerter og hovedpine som voksen? Det undersøger Lene Baad-Hansen, der er ny professor på Aarhus Universitet.

Foto: Jan Zeiss

Hvordan påvirker smerter, manglende tænder eller tørhed i munden vores ernæring? Og er der en sammenhæng mellem det, vi spiser i barndommen, og vores risiko for at udvikle kæbesmerter og hovedpine som voksne? Det undersøger dr.odont. og ph.d. Lene Baad-Hansen, der er ny professor på Aarhus Universitet. 

Lene Baad-Hansen har gennem en årrække forsket i orofaciale smerter, og som ny professor vil hun styrke forskningsområdet ved at undersøge, hvilke sammenhænge der er mellem orofaciale smerter og nedsat funktion i mund og kæbe på den ene side, og vores sundhed, ernæring og valg af fødevarer på den anden side.

Lene Baad-Hansen, der er uddannet tandlæge, samarbejder bl.a. med epidemiologer, genetikere, biologer og fødevareforskere i sine forskningsprojekter. Den interdisciplinære forskning kommer de mennesker til gode, der lider af kroniske mund- og ansigtssmerter og har problemer med at tale, tygge og synke.

Lene Baad-Hansen tiltrådte som professor den 1. april 2021. 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE