ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Ny start:

"Man må stole på, at man har fået det med, man skulle

Nyuddannede Mia Hassing Eriksen flytter fra København til Nordjylland for at starte livet som tandlæge. 

Tekst: Sofie Katrine Johansen / Foto: Lizette Kabré

Fra stud.odont. på Tandlægeskolen i København til tandlæge
i den kommunale tandpleje i Aalborg og ansat tandlæge hos
Tandlægerne Hanne Juhl og Anne Rikke Sørensen

MIA HASSING ERIKSEN / 26 ÅR

Er det mærkeligt at kunne kalde sig tandlæge?
– Nu kommer jeg lige fra at have afgivet tandlægeløftet, men ja, lidt. Her til sidst har det jo mest været eksaminer, så der har ikke været så meget tid til at tænke over det. Det er nok ikke før den første dag på jobbet, når man trykker patienten i hånden og siger ”velkommen”, at det går op for én, at man er blevet tandlæge. Så jeg glæder mig til at starte og få en patientkreds og det flow, der følger med.

Hvad skal der ske nu?
– Jeg flytter tilbage til Aalborg, hvor jeg har fået job i den kommunale tandpleje og i privat praksis. Det er en fod indenfor i begge sektorer, og jeg tror, at det er en god måde at prøve kræfter med begge dele – mest af alt for at finde ud af, hvad jeg kunne tænke mig nu og på sigt.

Flytning og ud på arbejdsmarkedet? Lyder som en mundfuld?
– Det kræver selvfølgelig noget omstilling, men det skal nok gå. Det giver mulighed for at dygtiggøre mig inden for alle aspekter af tandplejen. I starten kommer jeg nok til at lave en del undersøgelser og mindre behandlinger såsom plastfyldninger. Og så kommer de større behandlinger henad vejen. Det kommer nok til at gå ret stærkt, og jeg forventer hurtigt at møde mange udfordringer i form af forskellige patienttyper og behandlinger.

Læs Tandlægebladets andre interviews her

Hvad var vigtigt for dig, da du valgte din kommende arbejdsplads?
– Kemien var rigtig vigtig for mig; det at man også kan fungere sammen uden at snakke om tænder. Og så selvfølgelig arbejdsmiljøet og de forhold, jeg kommer til at arbejde under – der skal være plads til at være ny. Jeg ville også gerne arbejde et sted, hvor de laver forskellige behandlinger, så jeg kunne få hænderne i det hele.

Føler du dig rustet til at komme ud på arbejdsmarkedet?
– Jeg synes, at vi får en rigtig god uddannelse med mange forskellige undervisere, kliniske og teoretiske forløb samt faglig sparring fra starten. Man vil selvfølgelig altid ønske, at man havde lavet lidt flere kroner eller lidt flere rodbehandlinger, men man må stole på, at man har fået det med, man skulle have fra uddannelsen. Det er erfaringen, der mangler, men jeg vil sige, at jeg efter fem fantastiske år på Tandlægeskolen er klar til at komme ud og i gang med det, jeg brænder for. Og jeg glæder mig rigtig meget!

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE