ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Konference for offentligt ansatte tandlæger 2019

Tandlægeforeningens årlige konference for offentligt ansatte tandlæger løb af stablen 2. og 3. maj i Middelfart. Se fotos fra dagene, hvor bl.a. Anne Havemose-Poulsen, ny institutleder på Tandlægeskolen i København,  holdt oplæg om parodontitis hos børn og unge. 

Foto: Niels Hougaard
Dato: 06.05.2019

FREMTIDENS KOMMUNALE TANDPLEJE.
68 offentligt ansatte tandlæger var samlet over to dage for at blive klogere på behandling af børn og unge. Om torsdagen blev der bl.a. sat fokus på senfølger af tandtraumer, og hvordan man kan forebygge langsigtede komplikationer. Eva Lauridsen, centerleder Odontologisk Videncenter, Rigshospitalet, gav en update på diagnostik og behandling af helingskomplikationer såsom pulpa nekrose, inflammatorisk rodresorption og ankylose hos børn i vækst.
Foto:
Niels Hougaard
SMERTER.
Professor og overtandlæge Thomas Klit Pedersen satte fokus på smerter og børn og unge. Han gennemgik bl.a. forskellige kæbeledssygdomme hos børn og unge herunder symptomproblematikker samt vækst og udvikling i forbindelse med kæbeleds dysfunktion og patologi.
Foto:
Niels Hougaard
ÅRETS HIT.
Den nye institutleder på Tandlægeskolen i København, Anne Havemose-Poulsen, holdt oplæg om parodontitis hos børn og unge. Her satte hun bl.a. fokus på, at rettidig diagnostik og behandling er afgørende, da sygdommen udvikler sig hurtigt og kan få alvorlige konsekvenser, fx at fæstetabet og knogletabet er så stort, at en hygiejnefase inklusiv depuration ikke er tilstrækkelig behandling, og kirurgisk parodontalbehandling bliver nødvendig. Derfor gennemgik hun karakteristika ved parodontitis hos børn og unge, herunder hvordan de parodontale væv og vævsresponset adskiller sig fra voksnes. En vigtig viden for tidlig diagnostik.
Foto:
Niels Hougaard
CASES.
Institutleder Anne Havemose-Poulsen brugte flere patienttilfælde til at illustrere non-kirurgisk og kirurgisk behandling af parodontitis.
Foto:
Niels Hougaard
NETWORKING.
Der var både plads til faglig fordybelse, grin og socialt samvær.
Niels Hougaard

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE