ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Voxpop:

Kæderne kommer – godt eller skidt?

Dato: 28.10.2016

Sofie Linsaa, ansat tandlæge, Frederiksberg
 

Er du bekymret for kædernes indtog i tandlægebranchen?  
–    Ja, det er jeg faktisk. Jeg er på en lille klinik, og vi kan godt mærke, at patienterne søger over mod kæderne, bl.a. fordi de kan tilbyde mere fleksible åbningstider og bedre priser, men også fordi de tror, at tandlægerne er mere specialiserede.

Hvordan vil I tage konkurrencen op?
–    Vi har talt om, at vi skal markedsføre noget mere bl.a. på de sociale medier. Min chef har aldrig haft behov for at markedsføre, men jeg, som nyere tandlæge, bliver nok nødt til det for at få nye patienter.

Kunne du være ansat i en kæde?
–    Det har jeg svært ved at forestille mig. Jeg kan godt lide, at jeg selv kan bestemme, hvordan jeg vil være tandlæge. Jeg tror, det er sværere i en kæde. Jeg har bl.a. hørt om kæder, hvor der er krav om, hvordan man håndterer nye patienter, og hvilke behandlingsforslag der skal fremlægges. Der vil jeg meget hellere tage hensyn til den enkelte patient i stolen og have min frihed til at bestemme.  

 

Kristian Kirkevang, klinikejer, Skanderborg

 

Er du bekymret for kædernes indtog i tandlægebranchen?  
– Ja, det er jeg nok en lille smule. Der kommer til at være nogle klinikker, der vil få det svært. Der burde blive åbnet op for, at tandlæger kan eje mere end to klinikker, så vi kan konkurrere på lige vilkår. 

Kunne du sælge til en kæde?
– Nej, det kunne jeg ikke. Jeg er nok bygget sådan, at jeg selv vil bestemme. Nogle vil gerne slippe for det administrative, men jeg har kendskab til, at ikke alle, der har solgt til en kæde, slipper helt eller delvist for det administrative. Jeg kan også frygte, at der ville blive lagt større vægt på økonomi og indtjening end det sundhedsfaglige. 

 

Dorthe Lange-Kornbak, klinikejer, Harlev

 

Er du bekymret for kædernes indtog i tandlægebranchen?
–    Ja, selvfølgelig. Jeg er bekymret for, om vi som små enheder kan modstå konkurrencen, og jeg kan frygte, at de små og mellemstore klinikker forsvinder. Vi kan ikke mærke en øget konkurrence endnu, men vi diskuterer da allerede, hvordan vi evt. kan tage konkurrencen op.

 Hvordan påvirker kædernes indtog branchen?
–    Det hele er så usikkert lige nu, og jorden ryster lidt under os. Det føles lidt som et tog, der er i bevægelse, og man ved ikke rigtig, om man skal hoppe ombord eller lade være. Og hvad sker der på sigt – presser kæderne priserne ned, og når de så sidder på markedet, presser de dem så op igen?
 

 

Læs også:
"Hvad bliver der af den offentlige debat? 

"Har Tandlægeforeningen sovet i timen? 

"Jeg frygter, hvad der sker, når kæderne sælges videre 

"Jeg forstår ikke frygten for kæderne 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE