ANNONCE
Annonce
Ny start:

“Jeg har kollegaer omkring mig!

Fra tandlæge på Hald Ege Skole i Viborg Kommune til tandlæge på centralklinik i centrum af Viborg. Otte små klinikker er lagt sammen til én centralklinik i et stort sundhedshus.

LOUISE GRANT SØLLING
LOUISE GRANT SØLLING/37 ÅR: »Mulighederne for specialisering er spændende
Tekst: Trine GanerBillede: Jesper Voldgaard
Har du fået et bedre arbejde, efter at du nu arbejder på en central klinik fremfor som enlig tandlæge på en klinik på en lokal skole?
– Ja, meget bedre! Jeg har kollegaer omkring mig. Det er helt fantastisk – både fagligt og socialt.

Hvad betyder det fagligt?  
– Det er lidt over en måned siden, vi startede her på centralklinikken, og jeg har allerede mange gange oplevet fordelen ved at have en kollega lige ved hånden til fx at snakke om et røntgenbillede eller lignende. Og så synes jeg, mulighederne for specialisering og nye faglige udfordringer er spændende. Vi har bl.a. en afdeling for kommunal specialtandpleje og omsorgstandpleje på klinikken, som er tilpasset målgruppens særlige behov. Det giver mulighed for nye udfordringer.

Er der noget, du ”mister”?
– Jeg mister fordelene ved at være ude på skolen tæt på børnene i deres hverdag. Den tætte kontakt er der ikke længere. Til gengæld er forældrene oftere med nu, og det er en stor fordel, at de er til stede, så de kan inddrages.

Hvad med de sårbare børn? Risikerer de ikke at blive tabt på gulvet?
– Det er klart, at det kræver mere af forældrene at sørge for, at barnet kommer til undersøgelse og behandling her. Og man kan da godt frygte, at det går ud over børn af ressourcesvage familier. Omvendt har vi stadig satellitklinikker ude på skolerne, hvor der kommer tandplejere med mellemrum. Det kan formentlig kompensere.  

CV:
2003 Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus
2003-2007 Ansat hos Tandlægerne i Stoholm
2007-2014 Ansat hos Tandlæge Morten Klint i Bjerringbro 
2014 Viborg Kommunale Tandpleje

Kommentarer
ANNONCE