ANNONCE
Annonce
Ny start:

"Jeg får en bedre bundlinje

At få 1.000 ekstra patienter, der ikke har bedt om at få en ny tandlæge, er en udfordring. Det oplever Tina Kjær Rasmussen, der har overtaget en klinik i Nørre Snede, der nu skal lægges sammen med hendes nuværende klinik.

 

 

Charme:
Det er en udfordring at få 1.000 nye patienter, der ikke selv har bedt om at skifte tandlæge. Det oplever Tina Kjær Rasmussen, der har overtaget en klinik i Nørre Snede, der skal lægges sammen med hendes nuværende klinik.
Tekst: Freelancejournalist Mette Wallach / Foto: Angelina Owino

 

Fra: Klinikejer af Tandlægerne Strøget 29 i Nørre Snede

Til: Har overtaget klinikken Falkevej 24 i Nørre Snede, som lægges sammen med Tandlægerne Strøget 29 

Hvorfor lukke klinikken på Falkevej med 1.000 patienter?
– For fem år siden lavede jeg stort set samme manøvre og købte en klinik i en anden lille by i samme kommune. Egentlig havde jeg dengang tænkt mig at lukke den anden klinik og lægge den sammen med min egen, men jeg lod være, fordi der godt kan være lidt lokalpatriotisme ude i de små lokalsamfund, og det ville jeg ikke rykke ved. Men klinikken på Falkevej ligger en halv
kilometer herfra, så den kunne jeg sagtens lukke og flytte patienterne over til min egen klinik.

Hvilke udfordringer er der ved at få 1.000 nye patienter?
– Der er altid udfordringer ved at få nye patienter, der ikke selv har valgt at skifte tandlæge. Ikke nok med, at de ikke selv har valgt at skifte, så har de også været vant til at blive behandlet af en mand, hvor de nu skal behandles af en flok kvinder. De har altid antennerne ude og er bange for, at vi nu finder en hel masse problemer med deres tænder.

Hvordan vil du håndtere det?
– Det handler om at skrue charmen på de første par gange og holde et meget højt serviceniveau. Og hvis nogle af dem har et stort behandlingsbehov, skal de have det at vide stille og roligt. Det er vigtigt ikke bare at slynge ud, at de skal have en behandling til 5-7.000 kr. ved første besøg.

Hvad giver udvidelsen dig af muligheder for fremtiden?
– Det giver mig en bedre bundlinje. Og så har jeg haft ansat en ny tandlæge, som ikke har haft nok at lave. Det får hun nu.De seneste år er din klinik vokset betydeligt i patientantal og kvadratmeter – nu vokser den igen.

Hvad har du lært?
– Jeg har lært, at man er nødt til at lave om på nogle ting, når man går fra at være fem på klinikken til nu at være 12. Fx skal alt nu være nedskrevet, fordi vi ikke længere er som en lille familie. Vi kan ikke regne med, at alle har fået alt at vide. Og så har jeg lært, at jeg ikke vil overtage 1.000 nye patienter i den nærmeste fremtid. Der skal ikke gå administration og stordrift i den. På den positive side er det dejligt at være flere på klinikken. Det giver dynamik og faglig sparring. Og så gør det, at man kan sende patienter hen til den af os, der matcher bedst.

 

CV

 • 1991
  Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus
 • 1991
  Ansat ved klinik i Aarhus
 • 1992
  Ansat på klinikken Tanlægerne Strøget 29 i Nørre Snede i Region Midtjylland
 • 2008
  Klinikejer Tandlægerne Strøget 29
 • 2013
  Klinikejer Tandlægerne Ejstrupholm i Region Midtjylland
 • 2018
  Overtager klinikken Falkevej 24 i Nørre Snede

 

I Ny Start går Tandlægebladet tæt på skift i (arbejds)livet som tandlæge. Hvis du selv eller en kollega står over for et karriereskift eller en omvæltning, som du har lyst til at fortælle om, hører redaktionen gerne fra dig på TBredaktion@tdl.dk

 

 

 

 

Kommentarer
ANNONCE