ANNONCE
Annonce
Ny start:

“En måned senere købte vi nabogården

Fra ansat tandlæge til klinikejer af Tandlæge Rubi Frahm i Skørring

RUBI FRAHM
RUBI FRAHM/37 ÅR: »Mine patienter er økonomisk villige til at få lavet store behandlinger. Pengene står bare ikke i banken her på landet, men er gemt i sokkerne
Tekst: Gitte Almer NielsenBillede: Jesper Voldgaard
Hvorfor starte klinik i Skørring med knap 300 indbyggere?
– Fordi jeg bor her. Og da tingene begyndte at lukke ned i byen, sagde alle: ”Hvorfor skal vi køre til Aarhus og Randers for at komme til alting? Vi bestiller ikke andet end at køre i bil.” Samtidig stod jeg og overvejede at købe klinik. Det mest oplagte økonomisk set var selvfølgelig at købe en eksisterende klinik, men vi regnede på det, og det ville nærmest koste det samme at bygge en klinik selv. Så jeg valgte at følge mit hjerte og få en klinik, der bare var min. Jeg har altid truffet utraditionelle valg og er ikke bange for at kaste mig ud i ting. Min mand og jeg besluttede, at det var det, vi skulle gøre. En måned senere købte vi nabogården. 

Så du har etableret klinik på en gård?
– Ja, det har jeg. Gården er firelænget, og klinikken er placeret i hovedhuset, og vi bruger længerne til opbevaring og stald til vores heste. Når mine patienter sætter sig i stolen, ser de direkte ud over markerne med græssende køer via en stor dobbeltdør. Så falder deres puls til hvilepuls. 

Er det anderledes at have klinik i en lille by?
– Det er nogle andre mennesker, der kommer her end i en stor by. Behandlingsbehovet er en blandet landhandel, og vi ser måske flere med helprotese og har flere ældre patienter. Men mine patienter er, i modsætning til de patienter, jeg havde i Nordjylland, økonomisk villige til at få lavet store behandlinger. Pengene står bare ikke i banken her på landet, men er gemt i sokkerne. 

Er dit valg også et fravalg af nogle ting?
– Jeg ville gerne tilbage til det nære og have et fokus, der handler om mere end penge. Jeg drømmer ikke om at bygge en stor klinik op, og jeg forventer heller ikke, at jeg kan sælge min klinik, når jeg skal på pension, og tjene en masse penge. 

Men uanset – er det ikke et sats at starte ny klinik i en lille by på landet?
– Jo, det har været et økonomisk sats, og det kan også kun lade sig gøre, fordi min mand er med på idéen. Vi har valgt ikke at tage penge ud de første par år for at få kørt lånet ned, og det kan vi kun, fordi vi kan leve af hans løn. 
Men det går godt med nye patienter hver dag, og planen er, at vi en dag kan ansætte en tandplejer, så vi har et fuldt team. 

CV:
2007: Uddannet fra Tandlægeskolen i Aarhus
2007: Privatansat tandlæge hos Søndergård og Nyhuus i Års
2009: Privatansat tandlæge hos Rudfeldt og Thøgersen i Auning 
2011: Privatansat tandlæge i Klinikhuset v/Ivar Bo Andersen i Hadsten
2014: Klinikejer af Tandlæge Rubi Frahm i Skørring

Kommentarer
ANNONCE