ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Kontrolstatistik:

Dit ydelsesforbrug er OK – men sæt det ned alligevel

Tandlæge Ib Kæseler brænder for at behandle socialt udsatte patienter på sin klinik på kanten mellem Frederiksberg og Vesterbro i København. Han har svært ved at imødekomme kravet om at sætte sit ydelsesforbrug ned, hvis han samtidig skal tilbyde sine patienter den behandling, de har behov for.

Tekst: Anders Klebak, freelancejournalist / Foto: Thomas Nielsen

Dit ydelsesforbrug i 2016 er accepteret. Men vi forventer, at du bruger mindre næste år. Ellers kan du miste tilskud”. Sådan omtrent lyder meldingen fra Region Hovedstadens samarbejdsudvalg til tandlæge Ib Kæseler, der ejer Platan Tandklinik i København. 

Ib Kæseler har mange patienter på kontanthjælp, fordi han ikke forlanger, at de kommer med et kontantbeløb, når de møder i klinikken første gang. Det er rygtedes i sagsbehandlerkredse, som ofte henviser klienter til ham.

– Det er en fagligt meget spændende patientgruppe, fordi behandlingsbehovet er stort, og man er nødt til at tænke kreativt, da kroner og broer er udelukket, forklarer han. 

Men denne patientgruppe får også ydelsesforbruget til at ligge højt. Og derfor undrer Ib Kæseler sig over afgørelsen fra samarbejdsudvalget.

 – Jeg har svært ved at forstå, hvorfor de beder mig om at sætte mit forbrug ned fremadrettet. Jeg får jo stadig den samme slags patienter ind.  Hvis de fortsætter hos mig, normaliseres deres behandlingsbehov, efter der er blevet ryddet op. Men jeg får hele tiden nye, så det samlede billede ændrer sig ikke. 

Især er det uklart, hvilke tiltag man skal sætte i værk for at få forbruget ned. Det skriver udvalget nemlig ikke noget om, siger Ib Kæseler.

– Hvis de påpegede konkret, hvordan jeg kunne behandle anderledes, ville det måske give mening. Men det gør de ikke. Det eneste alternativ, jeg selv kan komme på, er, at jeg siger til kontanthjælpsmodtagerne, at de skal møde op med 1.500 kr. for at få lavet overslag. Det skal nok skræmme dem væk. Men det har jeg jo ikke lyst til.

Afvigelse: 51 % 
 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE