ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

dinTANDLÆGE dropper kædeplaner

Klinikejerne i dinTANDLÆGE har sagt nej til at danne en tandlægekæde. I stedet fortsætter de som selvstændige klinikker i en “forpligtende og demokratisk sammenslutning”.

MODVÆGT.
dinTANDLÆGE vil gerne være et tandlægeejet alternativ til de kæder, der er ejet af eksterne investorer.
Tekst: Anders Klebak, freelancejournalist
Dato: 07.02.2017

Der bliver ingen ny, stor kæde ud af klinikkerne i dinTANDLÆGE. Det har et flertal af klinikejerne besluttet i januar. Det så ellers længe ud til, at de var klar til at sælge en andel af deres klinikker til et fællesejet kædeselskab og invitere eksterne investorer med om bord. Men den model er nu fejet af bordet, fortæller den nyvalgte bestyrelsesformand Torben Lillie, der er klinikejer i Brande. 

Det er især ønsket om at sikre selvbestemmelsen på klinikken, der har fået ejerne til at afvise udefrakommende investorer. 

- Vi har diskuteret forskellige modeller hele sidste år. Men de fleste af os er kommet frem til, at vi ikke vil have eksterne kapitalinteresser indblandet, fordi det med tiden vil medføre krav om, hvordan vi skal drive vores klinikker, siger Torben Lillie.

Læs også: Tandlægen.dk satser på hurtig milliardhandel 

Beslutningen splitter medlemsgruppen, hvor et flertal på 27 klinikker har valgt at holde fast i det oprindelige samarbejde, dinTANDLÆGE. De resterende 10-15 klinikker, der har meldt sig ud af samarbejdet, er enten gået i tænkeboks eller har solgt til en tandlægekæde. Torben Lillie kender ikke begrundelserne fra alle de udmeldte, men vurderer, at det for fleres vedkommende handler om at sælge til en kæde for at undgå problemer ved generationsskifte. 

Når vi er færdige, tror jeg ikke kapitalkæderne kan tilbyde noget, som vi ikke også kan

TORben lillie, Bestyrelsesformand, dinTANDLÆGE

Modvægt til investor-kæder
Bestyrelsesformanden mener, at frygten for at sidde alene tilbage på perronen, mens kæderne buldrer afsted, har været en vægtig årsag til, at ejerne kastede sig ud i overvejelser om at danne en kæde. Den frygt er mere behersket i dag, fortæller han. 

- Vores konklusion er, at vi står bedre ved at forblive selvstændige, men i en forpligtende og demokratisk sammenslutning. Vores model har bestemt en berettigelse, og vi vil stå som en modvægt til de kapitalkæder, som vokser frem i øjeblikket, siger Torben Lillie.

Han erkender dog, at den øgede byrde for tandlæger med retningslinjer, administration, ledelse og it er et problem, som dinTANDLÆGE er nødt til at forholde sig til. 

Derfor står sammenslutningen foran en udbygning af det forpligtende samarbejde. Men i en model, hvor det også bliver valgfrit om den enkelte klinik vil være med på fx fælles markedsføringstiltag og it. Torben Lillie kan ikke sige, præcis hvordan det fremtidige dinTANDLÆGE kommer til at se ud. Bestyrelsen skal først præsentere sit forslag for medlemmerne om et par måneder.

- Nu går vi i gang med at reorganisere os og gøre os klar til fremtidens udfordringer efter et turbulent år. Og når vi er færdige, tror jeg ikke kapitalkæderne kan tilbyde noget, som vi ikke også kan, siger han. 

 

Læs også:
Kæderne klar til kamp

"Generationstyveriet er i fuld gang 

"Jeg frygter, hvad der sker, når kæderne sælges videre 

Flertal af tandlæger bekymrede over kæderne 

 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE