ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Voxpop:

"Det er ikke rart at blive beskyldt for at snyde med overenskomsten

Bent Hansen er uforskammet, når han mistænkeliggør tandlægerne, lyder det samstemmende fra tre tandlæger.

Dato: 17.05.2017

Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg mener, at formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, er ”uforskammet”, når han beskylder danske tandlæger for selv at definere deres indkomst. Tandlægebladet har spurgt tre tandlæger, om de er enige. 


Jens Thiel, tandlæge i København

Er Bent Hansen uforskammet?
– Ja, det er han. Jeg er helt på linje med Freddie Sloth-Lisbjerg. Bent Hansens beskyldninger er grebet ud af luften, og han beskylder os jo for at have snablen nede i kassen, hvor vi så suger, til vi er mætte. Og det er uforskammet, når han så ikke kan fremlægge dokumentation for sine beskyldninger på trods af, at han er blevet opfordret til det flere gange.

Føler du dig mistænkeliggjort?
– Bestemt. Det er ikke rart at blive beskyldt for at snyde med overenskomsten. Jeg synes, det er paradoksalt, når Tandlægeforeningen hele tiden har sagt, at økonomirammen ikke vil holde, og når den så ikke gør det, og der er flere gule patienter, end regionerne har gættet på, så beskylder man os for at fifle.


Karen Vedel Borchert, tandlæge i Roskilde

Er Bent Hansen uforskammet?
– Ja, helt klart. Han udtaler sig skråsikkert om befolkningens tandsundhed og tandplejebehov uden at have nogen faglig baggrund. Det må da være tandlægerne, der har set og behandlet patienterne i årevis, der ved, hvad behovet er. Det kunne jo være ud fra et diagnosticeret behov, at ”rammen” overskrides med 20 % år efter år. Det kunne jo også være, at rammen er for lille i forhold til det niveau af tandpleje, som det offentlige gerne vil have. Specielt også efter at rammen blev beskåret med 300 mio. kr. Så det er fuldt berettiget, at Tandlægeforeningens formand kalder Bent Hansen uforskammet. Jeg har længe savnet, at vores forening sagde, nu er nok nok. Vi kan ikke blive ved med at leve med at blive så kraftigt mistænkeliggjort på vores faglighed.

Føler du dig mistænkeliggjort?
– Ja, det gør jeg faktisk, og det gør min arbejdsglæde mindre. Det er ikke sjovt længere. Vi gør os umage time efter time for at lave et fagligt godt stykke arbejde og drage omsorg for vores patienter. Og det eneste, vi bliver mødt med, er øgede administrative byrder, øgede restriktioner, øgede udgifter, nedsættelse af vores honorarer, tilbagebetalinger og uberettiget kritik. Der må tages til genmæle.


Jens-Henrik Bendtsen, tandlæge i Nyborg

Er Bent Hansen uforskammet?
– Ja, naturligvis er Bent Hansen uforskammet. Det ved han også godt selv. Jeg betragter ham nemlig ikke som dum. Han fører allerede nu ”dialogen” op i det røde felt, parat til næste omgang overenskomstforhandlinger.

Føler du dig mistænkeliggjort?
– Vi er lige siden mine første kandidatår blevet mistænkeliggjort af de offentlige instanser, så jeg antager, det er et tandlægeligt livsvilkår. Men at det offentlige er kommet så langt ud, at de vil spille hasard med patienternes helbred ved at sænke niveauet for, hvad der er sundt eller usundt, det kan vi ikke være med til, og her må vi slå bremsen i. En gang for alle. For patientsikkerhedens skyld.

Læs også:

Opgør med rød-gul-grøn kan være på vej

 

Kommentarer

2 Kommentarer

Forestil jer, kære kolleger, hvilken forskel det ville gøre, at en tandlægefagligt uddannet person, overtager Bent Hansens position ? Jeg tror at man skal være tandlægeuddannet for at gennemskue såvel ubalancer som uoverensstemmelser, (økonomiske ubalancer og menneskelige ubalancer). Tandlægegerningen i vores samfundsstruktur udgør et unikt landskab, for mig at betragte. Vi er uddannet i menneskers mangfoldighed, vi er uddannet i detaljens sammenhæng med helheden. Vi er uddannet i molekylær biologi, æstetik, teknologi og avanceret brobygning. Vores daglige arbejde inkluderer blod- og saliva-exposition . Vores arbejde er energiarbejde, fordi vi arbejder i "Den røde Xone". Xone med X, fordi vi arbejder med ulidelig smerte og med smertende sjæle. I angst er alle ens. Altid. For os er alle ens. Dét arbejde har en særlig takst. At vi møder folk i smerten. Ingen af os kan udføre den overordnede social-medicinske opgave alene, men sammen vil tandlæger og læger, i nutidens terminologi, kunne foretage fornuftige velovervejede, logiske og trygge beslutninger, for vores fælles patienter og fælles medborgere og familiemedlemmer. Drop bureaukratiet - det kvæler medicinsk intelligens og kreativitet. Målet med tandlæger og lægers arbejde er dybest set at foretage en social-medicinsk visitation, un-biased. Dermed kan vi sikre, at vores patienter modtager dén specifikke form for støtte, der er behov for, sommetider,med inddragelse af patientens netværk. I klinisk tandlægearbejde, udsætter vi os konstant for vores patienters energi, biologi, patologi og psykologi. i skal arbejde fysisk med vores patienter med både sikkerhedsudstyr, sunde sko og APV- …. ;-) I vores arbejde som tandlæger bruger vi vores erfaring og vores tillærte færdigheder i indsigt, visdom, fingersnilde, intelligens, empati, helhedsbetragtning, afvejning, Pros et Cons. For a higher level of Quality of Life Livet starter oralt, ved vi oralister og mule-mekanikere... Tænk lige over hvordan vores smagsløg og øvrige sanser er indrettet i vores legemer…Anatomisk orienteret ;-) Bedste hilsner Dr. Dorte Valentin Ferré Oral Surgeon, MD Ambassador at Quantum University, USA, Holistic Health Faculty, Hawaii
Sjældent har jeg set bedre indlæg
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE