ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Se den her:

Den nye NIR er udkommet

Fremover skal der kun tages biologiske sporeprøver af sterilisatoren hver tredje måned til kontrol af sterilisationsprocessen. Det fremgår af de reviderede Nationale Infektionshygiejniske Retningslinje (NIR), som netop er udkommet.
 

Tekst: Gitte Almer Nielsen
Dato: 27.05.2019

Landets klinikker kan se frem til at spare både tid og penge. Fremover skal der kun tages biologiske sporeprøver af sterilisatoren hver tredje måned til kontrol af sterilisationsprocessen og ikke hver måned som hidtil. 

Det fremgår af de reviderede Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR), som netop er udkommet.

I Tandlægeforeningen er man tilfreds med lempelsen, og ifølge formand Susanne Kleist er det et vigtigt fingeraftryk, som foreningen har sat i arbejdet med den reviderede udgave. 

– Det er glædeligt, at vi har fået lempet kravet til kontrol af sterilisationen, så kravene hviler på et fagligt belæg. Og som formand er jeg selvfølgelig tilfreds med, at vi nu gør medlemmernes hverdag en anelse nemmere, siger Susanne Kleist. 

Den reviderede udgave af NIR byder også på en mere operationel tilgang i tilfælde af forhøjede mængder af bakterier i dentalunits. Ikke, at der er noget nyt i anbefalingerne, men de er blevet mere konkrete og nuancerede i forhold til vandets sundhedstilstand, vurderer Tandlægeforeningens formand. 

Se den nye NIR her
 

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE