ANNONCE
Annonce
CEO står frem:

De anonyme klinikejere er fra ORIS

Det var en anonymiseret afgørelse, da Skatterådet vurderede, at to klinikejere skulle anses for lønmodtagere og ikke selvstændige erhvervsdrivende. Men nu står CEO i ORIS frem og fortæller, at det var dem, der indbragte spørgsmålet. 

Søren Bach, CEO i ORIS.
Tekst: Gitte Almer Nielsen
Dato: 16.12.2019

Afgørelsen var anonymiseret, da Skatterådet vurderede, at to klinikejere fra en kæde skulle anses for lønmodtagere og ikke selvstændige erhvervsdrivende.

Nu står Søren Bach, CEO for ORIS, frem og fortæller, at det var dem, der indbragte spørgsmålet for myndighederne, og at den beskrevne konstruktion i afgørelsen er fra deres kæde.  

-    Vi har fra starten haft den indstilling, at der ikke skal være usikkerhed om rammerne for vores model, også selv om vores rådgivere vurderede, at vi ikke skulle indbringe spørgsmålet. For os var det rettidigt omhu, fortæller Søren Bach, CEO i ORIS. 

Man kan mene, at I selv har skabt en usikkerhed ved at indbringe spørgsmålet?

-    Den holdning kan man naturligvis have. Men det er afgørende for os, at vi ikke gør noget, der viser sig at være ulovligt, for det kan også have konsekvenser, fastslår han. 

Det er et benspænd
Ifølge kædens direktør kom afgørelsen som en overraskelse for både ham og hans rådgivere. Men at afgørelsen kan få negative konsekvenser for kædernes udvikling her i landet, som en revisor har udtalt i Tandlægebladet, giver han ikke meget for. 

-    Vi må leve med virkeligheden, som den er, men jeg betragter blot afgørelsen som et benspænd, som vi skal indrette os efter. Ifølge vores revisorer er det fortsat muligt at indrette sig, så klinikejerne i ORIS har samme muligheder, som hvis de skattemæssigt var selvstændige. Samtidig er det vigtigt for os at understrege, at afgørelsen ikke ændrer ved, at vores klinikejere fortsat er selvstændige i det daglige virke. 

Det blev også sagt i Tandlægebladet, at det ikke ville være ligeså attraktivt at gå ind i en kæde?

-    Det bør ikke være skat, der afgør, om det er attraktivt at gå ind i en kæde eller ej. I stedet skal man se på, hvor man ser sig selv om fem år, og om man synes, at et samarbejde i en kæde er attraktivt. 

Hvis afgørelsen ikke ændrer noget, hvorfor så anke?

-    Afgørelsen har principiel karakter, og derfor har vi anket. Men vi sidder ikke og venter på, at anken bliver behandlet, for vi kan ikke leve med den usikkerhed. Derfor indretter vi os efter afgørelsen allerede nu. 

Læs Skatterådets afgørelse her

ANNONCE