ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

De 5 største kæder lige nu

Kæderne stormer frem. Få mere at vide om fem af de største spillere på markedet netop nu.

Tekst: Anders Klebak, freelancejournalist / Illustration: Julie Asmussen

Mange kæder af forskellig størrelse er for øjeblikket aktive i den danske tandlægebranche. Vi har spurgt to revisorer med indsigt i branchen, hvem der er de største spillere. Og de fem, som går igen hos begge, er:

 

DEN REGIONALE KÆDE  
Dentist.dk

Etableret som kæde i 2004. Består af 15 klinikker hovedsageligt i Sønder-, Midt- og Vestjylland. Dentist.dk har det seneste halvandet år investeret i ansættelse af seks personer i en serviceafdeling, der skal hjælpe klinikkerne med administration, it, drift og HR.
 
Ejerskab
Stifter og direktør, tandlæge Mikkel Ro Larsen, ejer majoriteten af selskabet bag Dentist.dk. Yderligere to investorer - hvoraf den ene er tandlæge - har ejerandel i kæden.
 
Fremtid
Dentist.dk vil udvide i et overskueligt tempo med udgangspunkt i Jylland. Der har været interesse fra eksterne investorer om køb af kæden, men et salg er ikke aktuelt, oplyser direktøren.

 

Hvem ejer klinikken i en kæde?

Når kæderne opkøber en klinik foregår det typisk ved, at alle aktiver og goodwill opkøbes af kæden. Herefter drives klinikken videre ofte som interessentskab eller anpartsselskab - hvor klinikejeren ejer 51 % og kædeselskabet resten.

DEN UDENLANDSKE KÆDE 
DentConnect

Etableret som kæde i Holland i 2009, hvor man i dag har 80 klinikker. Kalder sig Europas største internationale tandlægekæde. Har været på det danske marked siden 2015 og har 5-10 klinikker på Sjælland. DentConnect har 5 ansatte i Danmark samt et servicecenter i Holland på 35.
 
Ejerskab
Stiftet af hollandske tandlæger, som sammen med organisatoriske managers og en kapitalfond ejer kæden.
 
Fremtid
Satser på at have mere end 10 danske klinikker inden årsskiftet. Har ambitioner om at blive den største kæde i Danmark.
 

NYBYGGER-KÆDEN 
Godt Smil

Åbnede første klinik i 2008. Har siden ekspanderet hovedsageligt ved at åbne nye klinikker, men også opkøb. Har i dag 19 klinikker. Kæden har 30 ansatte til at varetage indkøb, call-center, juridisk hjælp og en række andre servicefunktioner for klinikkerne.

Ejerskab
Kapitalfonden Maj Invest ejer 60 % af holdingselskabet bag kæden. Direktør Anders Bjergegaard ejer 30 %, mens de sidste 10 % ejes af tandlæger.
 
Fremtid
Godt Smil vil ekspandere ved at åbne 3-5 nye klinikker om året i Norden. Kæden forventer at åbne sine første tre klinikker i Oslo i 2018.
 

KLINIKEJERNES KÆDE 
dinTANDLÆGE
Etableret i 2004 som et frivilligt samarbejde mellem en række klinikker. Fra årsskiftet indgår nogle af klinikkerne (svarende til ca. halvdelen af kædens samlede omsætning) i et mere forpligtende samarbejde med bl.a. fælles it, logo, markedsføring. Resten fortsætter som associerede klinikker. Kæden kommer til at bestå af 42 klinikker. dinTANDLÆGE vil fra årsskiftet have 7-9 ansatte som beskæftiger sig med drift.
 
Ejerskab
Klinikejerne skal eje 67 % af selskabet bag kæden. En investor - Søren Bach - skal eje 25 % og de resterende 8 % skal ejes af personer i ledergruppen.
 
Fremtid
dinTANDLÆGE har planer om at øge omsætningen gennem opkøb af klinikker med 150-300 mio. kr. årligt over de næste tre år.
 
 
KÆDEN MED VOKSEVÆRK
tandlægen.dk

Etableret i 2015 med erhvervsmanden Henrik Kølle i spidsen for en række investorer. Henrik Kølle er et kendt navn i tandlægebranchen. Han har bl.a. været chef for og medejer af Plandent, lige som han en kort overgang stod i spidsen for det såkaldte serviceselskab i Tandlægeforeningen.
Tandlaegen.dk har i dag 25 klinikker, og ti ansatte til at varetage servicefunktioner for klinikkerne.

Ejerskab
Majoriteten i selskabet bag kæden ejes af de sælgende tandlæger. Den øvrige del ejes hovedsageligt af stifterne af kæden, bl.a. Henrik Kølle.

Fremtid
Forventer at nå op på 50 klinikker inden årsskiftet. tandlægen.dk vil være ”den førende tandlægekæde i Danmark”.

 

Læs også:
Kæderne klar til kamp

5 ting du skal overveje, inden du sælger til en kæde 

Flertal af tandlæger bekymrede over kæderne 

"Hvad bliver der af den offentlige debat? 

Kommentarer

2 Kommentarer

Kære Alle. Hvis kæderne kan spare os for en meget besværlig og meget kedsommelig administration, således at vor tid kan bruges til bedre patientbehandling og igen bedre tid til at sikre patientsikkerheden, så er de interessante. Mange hilsener Steen.
Du mangler 2 kæder: Plus1 og Colosseum
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE