ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Bent Hansen kræver flere penge til tandlægeområdet

Regeringen må udvide rammen med yderligere 300 mio. kr. i 2018, lyder kravet fra Danske Regioner til regeringen ved de igangværende forhandlinger om regionernes økonomi for 2018.

Bent Hansen
HATTEN I HÅNDEN.
Regeringen må tage ansvar for, at kliniske retningslinjer og økonomi ikke hænger sammen, mener Bent Hansen, der sidder i forhandlinger med regeringen om næste års økonomi i sundhedsvæsenet.
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Dato: 29.05.2017

Send flere penge. Det er hovedbudskabet fra Danske Regioner til regeringen i forbindelse med de igangværende forhandlinger om økonomien i sundhedsvæsenet i 2018. Der mangler simpelthen penge, hvis virkeligheden skal matche ambitionerne i et sundhedsvæsen, der presses af krav om besparelser på den ene side og patienternes forventning om den optimale behandling på den anden.

Det gælder også på tandlægeområdet, hvor der siden indførelsen af kliniske retningslinjer og ny overenskomst har manglet 300 mio. kr. årligt, hvoraf tandlægerne og regionerne solidarisk har hæftet for de første 150 mio. kr., mens regionerne har hængt på resten. Og den går ikke fremadrettet, lyder meldingen fra formand for Danske Regioner, Bent Hansen. Han sparker bolden over til regeringen.

- Når man fra regeringens side med den ene hånd lader Sundhedsstyrelsen lave nogle kliniske retningslinjer, så hjælper det ikke noget, at Finansministeriet med den anden hånd siger, at det er vi da fuldstændig ligeglade med. Den, der bestiller musikken, må betale, siger Bent Hansen til Tandlægebladet.

Den, der bestiller musikken, må betale

bent hansen, formand for danske regioner

Om det lykkes Danske Regioner at få regeringen til at hoste op med ekstra penge til tandlægeområdet afklares i starten af juni, hvor forhandlingerne forventes afsluttet.

Sundhedsministeren afviser at udtale sig på nuværende tidspunkt med den begrundelse, at forhandlingerne er i gang.

Uanset hvad, er der ikke udsigt til, at det bliver patienterne, der kommer til at betale. Blandt de sundhedspolitiske ordførere, er der, if. Altinget.dk, udbredt enighed om, at patienterne allerede betaler for meget.

Læs mere i artiklen: Politikere afviser dyrere tandlægebesøg.

Kommentarer

1 Kommentarer

Hvad skete der lige der? Hvem har givet ham de rigtige informationer. Venter i spænding på hvad der så kommer ud af det.
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE