ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
Vandkvaliteten er ikke i orden:

4 ting man skal gøre

Hvis resultaterne af din vandprøve viser et kimtal, som overstiger 500 CFU/ml ved 37 grader og/eller forekomst på Legionella pneumophila, bør du gøre følgende:

1

Tag straks kontakt til en servicetekniker for rensning af unit.

2

Det skal sikres, at der sker en daglig gennemskylning af unitten før patientstart på minimum 5 minutter. Den anbefalede gennemskylningstid kan variere lidt fra udstyr til udstyr – teknikeren kan vejlede.

3

Spørg teknikeren, om der findes sufficient løsning til afhjælpning af vandforureningen på din unit/klinik. Hvis unitten allerede har monteret et vanddesinfektionsanlæg, kontaktes servicetekniker for at konstatere, om anlægget kan bringes i funktionsdygtig stand, eller om det er nødvendigt med påsætning af anden type vanddesinfektionsanlæg. Inden der gøres yderligere, anbefaler Tandlægeforeningen, at man er opmærksom på foreningens kontrakter til brug ved opsætning/køb af vanddesinfektionsanlæg, eller at man kontakter Tandlægeforeningen. 

4

Tandlægeforeningen anbefaler, at der tidligst to måneder efter montering/tilretning af vanddesinfektionsanlæg bliver taget én vandprøve pr. anlæg for at kontrollere driftseffektiviteten af anlægget som en del af den samlede installation.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE