ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Politikere afviser dyrere tandlægebesøg

Foto: Steen Brogaard

Danske Regioner er klar til at skrue på tilskudssatserne for at få budgetterne på tandområdet til at holde.

Så klar var Bent Hansens melding på Danske Regioners generalforsamling i april. 

Men tandlægebesøg koster allerede for meget for danskerne, siger en række sundhedsordførere til Altinget.dk, bl.a. Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti. 

– Det skal vi overhovedet ikke. Det er dyrt nok at gå til tandlægen, og vi skal ikke gøre det endnu værre, for så får vi sværere ved at få folk til at gå til tandlægen.

Og så vil vi få større tandproblemer senere hen, som vil give større omkostninger for samfundet, siger Liselott Blixt til Altinget.dk, og hun bliver bakket op af sundhedsordførere fra SF og S.

Sundhedsordfører fra Venstre, Jane Heitmann, afviser overfor Altinget.dk at forholde sig konkret til Danske Regioners forslag.

– Regionerne peger på en relevant problemstilling, som jeg vil opfordre til, at regionerne tager op og drøfter med regeringen under de kommende økonomiforhandlinger, skriver Jane Heitmann i en sms til Altinget.

Kommentarer

1 Kommentarer

Det er helt korrekt at det ikke skal være dyrere eller dyrt at gå til tandlægen. Tandsundheden bør gå 100% ind under vores sundhedssystem, så alle har råd til at blive "raske" i deres mund. Dvs. ligesom alle andre sundhedsydelser bør det være gratis at gå til tandlægen. Så udjævnes også den ulighed der eksisterer i dag, og på længere sigt bliver følger skader af manglende tandsundhed udlignet, så man på sigt sparer penge som helhed på sundhedsydelser.. Færre får Diabtes, hjerte,kar sygdomme, alzheimer mm
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE